menu
Fenerbahçe Bombayı Patlattı! "2 Yıllık Sözleşme..."
Fenerbahçe Bombayı Patlattı! "2 Yıllık Sözleşme..."
Fenerbahçe Haberleri

Fenerbahçe Bombayı Patlattı! "2 Yıllık Sözleşme..."

Fenerbahçe'de bu sezon kaydettiği gollerle adeta Süper Lig'e damgasını vuran Enner Valencia'nın sarı-lacivertli ekipteki geleceği ile ilgili sıcak bir gelişme yaşandı. İşte detaylar...

Ekvador Milli Takımı'ndan affını isteyen Fenerbahçe’nin gol makinesinde önemli bulgulara rastlanmadı. Tedavisi süren Valencia’nın 2 Nisan Pazar günü Kadıköy’de Beşiktaş ile oynanacak derbide takımdaki yerini alması beklenirken yıldız hücumcunun sözleşme görüşmeleriyle ilgili sıcak bir gelişme yaşandı.

YENİ SÖZLEŞME ÇALIŞMALARI

Sezona damga vuran, Alex’in rekorunu kıran Enner Valencia’nın sezon sonunda bitecek olan sözleşmesiyle ilgili de çalışmalar devam ediyor.

MAAŞINDA İNDİRİM TALEP EDİLDİ

Oyuncunun menajeriyle temas halinde olan Kanarya’da yönetim, Valencia’ya 2.5 milyon euro'luk maaşında indirim yaparak 1+1 yıllık sözleşme teklif etti. Fanatik'te yer alan habere göre; Fenerbahçe’den yıllık 2.5 milyon Euro alan Enner Valencia’ya 1.7 milyon Euro önerildiği gelen haberler arasında. Taraflar arasında görüşmeler sürüyor.

4 Kasım 1989 tarihinde San Lorenzo'da dünyaya gelen Enner Valencia, altyapı kariyerinde CD Caribe Junior ve CS Emeles'te top koşturdu. Profesyonel futbol kariyerine CS Emeles'te start veren deneyimli oyuncu daha sonra CF Pachuca, West Ham United, Everton, Tigres UANL ve Fenerbahçe kadrolarında yer aldı. 

Ekvador A Milli Takımı formasıyla 77 maçta görev yapan Enner Valencia söz konusu karşılaşmalarda 38 gol kaydetti.

Kariyerinde 3 kez gol krallığı sevincini yaşayan Enner Valencia, 6 kupa kaldırırken, 2 Meksika Ligi şampiyonluğu, 1 CONCAFAF Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu, 1 Campeones Cup şampiyonluğu, 1 Meksika Clausura şampiyonluğu ve 1 Ekvador Ligi şampiyonluğu elde etti. 

2017-18 sezonunda Tigres UANL formasıyla Meksika'da sezonun oyuncusu seçilen Enner Valencia, 2017-20 yılları arasında Meksika ekibinin formasını giydi. 

2022-23 sezonunda Fenerbahçe formasıyla 35 resmi maçta görev yapan Enner Valencia söz konusu karşılaşmalarda 29 gol atarken, 4 golün de pasını verdi.

 

 

Comments

https://feneronline.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!